Informatie voor patiënten

T-Scans maakt een 3D CT-scan van uw voeten terwijl u staat. Op deze manier worden uw voet- en enkelklachten onderzocht in een belaste positie. Het resultaat van de scan biedt uw specialist gedetailleerde informatie voor het behandelplan.

T-Scans geeft uw specialist zeer nauwkeurige en gedetailleerde informatie over uw voeten

Een afspraak maken?

Dat kan! U heeft daarvoor wel een verwijzing nodig van uw huisarts. Onderneem de volgende stappen: 

  1. Vraag uw huisarts een verwijzing voor u te maken binnen Zorgdomein. De verwijzing moet geadresseerd zijn aan de OPC Kliniek Enschede – Locatie Eindhoven.
  2. Stuur vervolgens een e-mail naar afspraken@t-scans.com en vermeld daarbij uw telefoonnummer.
  3. Wij nemen snel contact met u op om de afspraak in te plannen.
  4. Tijdens de afspraak wordt u onderzocht door een gespecialiseerde voet- en enkel orthopeed. Deze orthopeed zal uw diagnose stellen en een behandelplan maken.

Het maken van een 3D CT-scan bij T-Scans valt binnen de basisverzekering. U hoeft hier niet extra voor te betalen. Het eigen risico is hierbij wel van toepassing.

1. U ontvangt een bevestigingsmail met daarin de informatie over de afspraak. 

2. U gaat naar onze locatie in Eindhoven op het afgesproken tijdstip.

3. U wordt onderzocht door een gespecialiseerde voet- en enkel orthopeed. De orthopeed stelt een diagnose en behandelplan op.

4. U gaat in de 3D CT-scanner staan. Binnen enkele minuten zijn beelden gemaakt.

5. De resultaten worden met u besproken.

Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan zo snel mogelijk (en uiterlijk 24 uur van te voren) met het telefoonnummer in de bevestigingsmail.  Niet of te laat afgemelde afspraken worden in rekening gebracht.

Voor het maken van een CT-scan wordt gebruikgemaakt van straling. Iedereen wordt dagelijks blootgesteld aan straling. Het gaat hier om zeer kleine hoeveelheden achtergrondstraling, die wordt uitgedrukt in microsievert (μSv). In Nederland ontvangen wij hiervan ongeveer 2000 microsievert per jaar, door straling uit de aardbodem, uit het heelal en bijvoorbeeld ook uit bouwmaterialen als gips en beton, of tijdens vliegreizen (bron: Nederlandse Vereniging voor Radiologie).

Als u in uw ziekenhuis een CT-scan laat maken, varieert de straling tussen van 200 tot 400 microsievert. Bij T-Scans gebruiken we een ultra lage dosis scanner. Met slechts 6 microsievert kunnen we zeer gedetailleerde beelden maken. Concreet betekent dit dat de straling van een scan bij T-Scans vergelijkbaar is met het eten van vijf bananen, of met een vlucht met het vliegtuig van Amsterdam naar een andere Europese stad!

Nee, u hoeft T-Scans niet te betalen voor het maken van een scan. De OPC Kliniek declareert de scan bij uw zorgverzekering. De scan valt binnen de basis verzekering. Het eigen risico is hierbij wel van toepassing.

Patiëntenbrochure

Gewichtdragende CT is de nieuwe standaard.

Geïnteresseerd in T-Scans Services?