Informatie voor patiënten

T-Scans maakt een 3D CT-scan van uw voeten terwijl u staat.
Op deze manier worden uw voet- en enkelklachten onderzocht in een belaste positie.
Het resultaat van de scan biedt uw specialist gedetailleerde informatie voor het behandelplan.

T-Scans geeft uw specialist zeer nauwkeurige en gedetailleerde informatie over uw voeten

pedCAT 3D CT-scan Icon-01
T-Scans CT-scan

  • De werkelijke stand van uw voeten kan worden geanalyseerd door de staande positie in de CT-scan
  • Zowel uw huid, botten, spieren als pezen kunnen afzonderlijk van elkaar in kaart worden gebracht
  • De 3D analyse maakt het mogelijk uw voeten van alle kanten te bekijken

check@300x
Zeer nauwkeurige diagnose

  • Completer beeld bij complexe afwijkingen
  • Voetafwijkingen sneller ontdekt
  • Optimale informatie om een operatie voor te bereiden en te evalueren

Heeft de arts-assistent(e) een afspraak voor u gemaakt bij een T-Scans locatie?

1. U ontvangt een bevestigingsmail met daarin de informatie over de afspraak. 

2. U gaat naar onze locatie op het afgesproken tijdstip.

3. Onder leiding van de laborant wordt de scan gemaakt. De scan wordt gemaakt terwijl u staat. Dit duurt slechts enkele minuten.

4. Het resultaat van de scan wordt digitaal gedeeld met uw behandelend arts.

5. U bespreekt de resultaten met uw behandelend arts tijdens uw eerstvolgende afspraak.

Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan zo snel mogelijk (en uiterlijk 24 uur van te voren) met de arts-assistenten van uw eigen behandelend arts om de afspraak af te zeggen of te verplaatsen. Houd bij het verplaatsen van uw afspraak rekening met uw vervolgafspraak. Niet of te laat afgemelde afspraken worden in rekening gebracht.

Voor een 3D CT-scan heeft u een verwijzing nodig van uw behandelend arts. Om deze reden is het niet mogelijk om zelf een afspraak te maken.

Wilt u graag een scan in gewicht dragende stand? Vul het contactformulier in op de website. Dan nemen wij contact met u op, om te overleggen wat de meest logische stap is om uw verzoek te realiseren.

Voor het maken van een CT-scan wordt gebruikgemaakt van straling. Iedereen wordt dagelijks blootgesteld aan straling. Het gaat hier om zeer kleine hoeveelheden achtergrondstraling, die wordt uitgedrukt in microsievert (μSv). In Nederland ontvangen wij hiervan ongeveer 2000 microsievert per jaar, door straling uit de aardbodem, uit het heelal en bijvoorbeeld ook uit bouwmaterialen als gips en beton, of tijdens vliegreizen (bron: Nederlandse Vereniging voor Radiologie).

Als u in uw ziekenhuis een CT-scan laat maken, varieert de straling tussen van 200 tot 400 microsievert. Bij T-Scans gebruiken we een ultra lage dosis scanner. Met slechts 6 microsievert kunnen we zeer gedetailleerde beelden maken. Concreet betekent dit dat de straling van een scan bij T-Scans vergelijkbaar is met het eten van vijf bananen, of met een vlucht met het vliegtuig van Amsterdam naar een andere Europese stad!

Nee, u hoeft T-Scans niet te betalen voor het maken van een scan. De kosten voor een scan bij T-Scans zijn gelijk als voor een normale CT-scan in uw eigen ziekenhuis. Uw ziekenhuis declareert bij uw zorgverzekering, net zoals ze dat zouden doen als u de scan in uw ziekenhuis zou laten maken. Voor u verandert er niets. Ook het te betalen eigen risico blijft gelijk.

Een CT-scanner wordt voornamelijk gebruikt in het ziekenhuis, maar een tandarts maakt bijvoorbeeld ook gebruik van dit type scantechniek. In de T-Scans scanner zit een beschermende laag van lood. De ruimte waar de scanner in staat is ook beschermd met een loden cabine. Zo blijft de straling binnen de scanruimte.

Patiëntenbrochure

T-Soles

Overweegt u steunzolen aan te schaffen om van uw voet- of enkelklachten af te komen? Dan kunnen wij u verder helpen.

T-Scans services is een zusteronderneming van T-Soles. T-Soles ontwikkelt een techniek om voor u op maat gemaakte steunzolen te ontwerpen.

Niet alleen uw voeten zijn uniek. Ook het type schoen dat u draagt, heeft invloed op hoe uw voeten worden belast. Daarom ontwerpt T-Soles steunzolen op basis van een 3D CT-scan van uw voeten in uw schoenen. Terwijl u in de 3D CT-scan staat, worden de afmetingen en de stand van uw voeten in uw schoenen nauwkeurig bepaald. Zo maakt T-Soles voor elk type schoen een andere steunzool: van hoge hak tot sneaker en skischoen!

Gewichtdragende CT is de nieuwe standaard.

Geïnteresseerd in T-Scans Services?