Over pedCAT

T-Scans maakt gebruikt van CurveBeam’s pedCAT 3D CT-scanner. De scanner maakt het mogelijk om, in enkele minuten, een 3D CT-scan te maken van de voeten in gewicht dragende stand. Deze bilaterale en volledig lichaamsgewicht dragende beelden van de voet en enkel geven u alle informatie die u nodig heeft om een inschatting te maken van de anatomie, biomechanica en pathologie binnenin de voet.

Kenmerken pedCAT

  • Quick scan tijd
    In enkele minuten
  • 0.37 mm slices + X-ray views 
    3D reconstructie, transversale, frontale en sagittale weergave, gesimuleerde X-ray weergave

  • DICOM/PACS verenigbaar

  • Ultra lage stralingsdosis (6 microsievert)
Het verschil

PedCAT versus conventionele CT-scanner

pedCAT manier

Foto C

Conventionele manier

Het gebruik van de pedCAT biedt verschillende voordelen ten opzichte van de conventionele CT-scanner.

Ten eerste maakt een conventionele CT-scanner gebruik van een smalle, waaiervormige straal. Hierdoor zijn verschillende overlappende rotaties nodig om de voet goed in beeld te kunnen brengen. Daarentegen hanteert de pedCAT een kegelvormige straal. Waardoor slechts één rotatie genoeg is om de voet goed weer te geven. Dit leidt tot een scan tijd van slechts enkele minuten!

Ten tweede is bij het gebruik van de pedCAT de stralingsblootstelling minder dan bij een conventionele CT-scanner. De stralingsdosis van een conventionele CT-scanner varieert tussen de 20 en 60 microsievert (μSv). Terwijl de pedCAT door middel van slechts 6 microsievert even gedetailleerde beelden kan construeren. Om dit minder abstract te maken: een scan in de pedCAT geeft een stralingsblootstelling gelijk aan het eten van vijf bananen of een vlucht van Amsterdam naar een andere Europese stad!

Tenslotte maakt de pedCAT het mogelijk om de voeten te analyseren in belaste stand. Hierdoor wordt de voet onderzocht in zijn natuurlijke positie en zijn voetafwijkingen beter zichtbaar.

Voordelen vs nadelen

Over pedCAT

T-Scans 3D CT-scan: pedCAT 

Conventionele CT

Voeten in belaste stand

Automatische hoek- en afstandsmetingen

Vergroot,- verschuif- en draaimogelijkheden

Lage stralingsdosis (6 μSv)

3D beelden

Bilateraal

Hoge definities

Het verschil

Expert quotes en aanbevelingen

Gewichtdragende CT is de nieuwe standaard.

Geïnteresseerd in T-Scans Services?