Over T-Scans

Bij een conventionele CT-scan loopt u belangrijke informatie mis over de anatomie, de biomechanica en de pathologie van de voet in de natuurlijke stand. T-Scans biedt u de mogelijkheid een 3D CT-scan te maken van de voeten van uw patiënt in staande positie. Zo kan de impact van het lichaamsgewicht worden meegenomen bij de beoordeling van de voeten.

Wij zijn T-Scans

T-Scans biedt u een service door 3D CT-scans te maken van de voeten van uw patiënt in een belaste positie. Wij maken gebruik van de pedCAT 3D CT-scanner. Deze innovatieve scanner produceert in enkele minuten en onder lage stralingsdosis (6 microsievert (μSv)) gedetailleerde beelden van de huid, spieren, pezen en individuele botdelen van beide voeten. De patiënt komt naar onze locatie in Almere en de resultaten komen bij u terug. Zo zorgt T-Scans voor de optimale diagnostische informatie zonder dat dit u extra tijd, moeite of geld kost.

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Uw assistent maakt een afspraak voor uw patiënt op een T-Scan locatie in het online afsprakensysteem.
  2. Uw patiënt bezoekt de T-Scans locatie.
  3. Onder begeleiding van onze radioloog, laat uw patiënt in slechts enkele minuten een scan maken van de voeten in staande positie. 
  4. De scanresultaten worden digitaal met u gedeeld (en op een USB-stick aan uw patiënt meegegeven).
  5. In de bijgeleverde CubeVue software kunt u de 3D CT-scan van uw patiënt effectief en gemakkelijk visualiseren en interpreteren.

T-Soles

T-Scans services is een zusteronderneming van T-Soles. T-Soles heeft een innovatieve techniek ontwikkeld om op maat gemaakte steunzolen te ontwerpen op basis van de 3D CT-beelden. 

Door middel van de pedCAT CT-scan worden de 3D scans gemaakt van de voeten in elk soort schoeisel en in volledig gewicht dragende stand. De 3D data geeft inkijk in zowel de interne en externe anatomie van de voet als in de stand van de voet binnen de specifieke schoen. De steunzolen worden automatisch opgemeten en direct geprint door een 3D printer. Zo maakt T-Soles voor elk type schoen een andere steunzool: van hoge hak tot skischoen!   

Gewichtdragende CT is de nieuwe standaard.

Geïnteresseerd in T-Scans Services?